El Club Nàutic Portocolom dóna refugi a 93 embarcacions durant la rissaga

L’equip de marineria va treballar durant tota la matinada del 2 al 3 d’octubre per garantir la seguretat de tota la flota amarrada a la localitat

La rissaga registrada el passat 2 d’octubre a la localitat de Portocolom va provocar un èxode massiu d'embarcacions del port de gestió directa del Govern balear i altres instal·lacions cap al Club Nàutic de Portocolom.

L'entitat nàutica va oferir protecció a 93 embarcacions de mitjana i petita eslora “per solidaritat marinera”.

El temporal del cap de setmana passat ja va obligar a l'acolliment en el club de nou barques i llanxes que havien quedat exposades a l'onatge a la zona de les barraques i al port públic.

Climent Garau, president del CN Portocolom, va insistir que aquest tipus d'accions es duen a terme "sense cost", encara que representen un gran esforç per als mariners del club, que en la matinada del divendres al dissabte van treballar sense descans per a garantir la seguretat de tota la flota de Portocolom.

El CN Portocolom presentava el dissabte dematí una imatge inèdita, amb tota la dàrsena ocupada per embarcacions abarloades en fileres als canals de navegació entre pantalans .

Garau, "en nom de la junta directiva i de tots els socis", agraí el "gran esforç" de l'equip de marineria. “Ha treballat d'una manera exemplar i amb professionalitat per donar resposta a aquesta emergència; gràcies a la seva labor no s'han produït danys materials d'importància”.

Les rissagas, que afecten especialment a ports naturals com el de Ciutadella, Portocolom o Cala D’Or, consisteixen en sobtats augments del nivell de la mar provocats per canvis de pressió en l'atmosfera, d'aquí ve que se les conegui també com meteotsunamis. Encara que són difícils de predir, hi ha diversos indicadors que permeten llançar avisos preventius i actuar abans que es facin malbé les embarcacions, com de fet va ocórrer amb una llanxa que no va ser traslladada a temps

Notícies