L’Escola de Vela d’Hivern del Club Nàutic Portocolom amolla amarres

L’Escola de Vela d’Hivern del Club Nàutic Portocolom ha amollat amarres. Ja són 12 els alumnes inscrits en aquesta activitat que pretén fomentar la passió per la mar entre els joves del municipi i les localitats properes.

Els cursos, trimestrals, estan orientats a al·lots i al·lotes d’entre 8 i 15 anys, i ofereixen iniciar-se en els fonaments de la navegació a vela en embarcacions individuals de la classe Optimist.

Antoni Antich, monitor del Club Náutic Portocolom, és el responsable de coordinar l’Escola i de la formació dels alumnes. Explica que molts d’ells no han tingut contacte previ amb la navegació: “És un món nou al qual de seguida s’adapten i pel qual s’apassionen. És freqüent que els participants acabin formant part dels nostres equips de regates i participant en competicions en representació del nostre club”.

El Club Nàutic de Portocolom disposa d’una quinzena de Optimist, que s’utilitzen per a l’ensenyament pràctic, i alhora permet que alumnes amb vaixell propi formin part de l’Escola.

“Ara som 12, que és una bona xifra, però encara tenim marge per a créixer. Qualsevol persona interessada en aquesta activitat pot dirigir-se al club i apuntar-se. El port natural de Portocolom i les aigües exteriors són un lloc magnífic per a aficionar-se a la vela, un esport molt educatiu i que, a més d’entretenir, aporta valors com la capacitat de prendre decisions, adaptar-se als elements i respectar el medi ambient”, recalca Climent Garau, president del Club Nàutic Portocolom.

Antoni Antich detalla que l’activitat es desenvolupa tots els dissabtes, de 10 a 17 hores. El programa habitual consisteix en muntatge de les embarcacions, sortida a la mar i retorn a terra per a esmorzar; després es realitza una segona sessió d’ensenyament pràctic i a les 16.00 hores s’inicia el desmuntatge dels vaixells. Els alumnes reben també formació teòrica i pautes per a respectar l’entorn natural i tenir una actitud proactiva, com la recollida de plàstics en les travessies de retorn al port.

Notícies