Hannah Ronan guanya el Trofeu Inturotel II

La competició, organitzada pel CN Portocolom, ha reunit aquest cap de setmana a 44 regatistas de la categoria Optimist D

Hannah Ronan García, del Club Nàutic S’Estanyol, s'ha proclamat avui vencedora del Trofeu Inturotel II de la classe Optimist D, disputat sota l'organització del Club Nàutic Portocolom.

La regata, que ha congregat a 44 esportistes benjamins de diferents clubs de Mallorca, ha constat de dues jornades de competició.

La primera d'elles es va desenvolupar ahir dissabte a l'interior de la rada de Portocolom amb vent fort de component nord.

La segona, en l'exterior de la Badia, ha posat punt final al campionat amb tres mànigues disputades avui diumenge amb ratxes de Gregal (NE) d'uns 15 nusos de mitjana.

La vencedora, Hannah Ronan García, ha conclòs el Trofeu Inturotel amb 26 punts (3+12+6+11+4+2). L'ha seguida en la classificació general la regatista del Real Club Nàutic de Palma Emma Frau Bie, amb 31 punts (13+23+13+1+3+1). Lorenzo Valobra Cortizo, en representació del CN Estanyol, ha estat tercer amb 34 punts (8+12+36+3+7+6). Els participants s'han pogut descartar el seu pitjor resultat en completar-se les sis proves previstes en l'anunci de regates.

El Comitè de Regates va decidir muntar el camp de regates de la primera jornada dins del port natural a causa del fort vent que bufava en l'exterior de la bocana.

Antoni Antich, responsable de la secció de vela del Club Nàutic Portocolom, ha explicat que aquesta és una opció que, a més, contribueix a fer més vistosa la regata, ja que permet observar-la des de terra en diversos punts. L'únic hàndicap és que els participants es veuen obligats a sortejar els nombrosos vaixells que es troben fondejats en la badia.

La millora de les condicions meteorològiques ha permès avui disputar les mànigues finals en la ubicació habitual de les regates de vela lleugera organitzades pel Club Nàutic Portocolom.

El Optimist D és la classe d'iniciació, on comencen a competir els regatistas federats més joves després del seu pas per les escoles de vela.

El lliurament de premis s'ha celebrat a l'esplanada del club al final de la competició, amb la presència del president del club, Climent Garau, qui ha avançat que, a més de les regates de la Lliga de Creuer que organitza conjuntament Portocolom amb el Club Nàutic de Porto Crist, el programa d'esdeveniments de l'entitat acaba d'incorporar com a novetat una trobada d'embarcacions de vela llatina el mes de maig.

 

 

 

 

 

 

Notícies