La classe 29er celebra la seva gran cita anual a Portocolom

El Campionat d’Espanya d’aquesta categoria de vela juvenil es disputarà en aigües del municipi de Felanitx del 13 al 17 d’abril

Mallorca serà l’escenari el proper mes d’abril de la cita més important de l’any per a la flota nacional de la classe 29er. El Campionat d’Espanya d’aquesta categoria de vela juvenil es disputarà en aigües de Portocolom del 13 al 17 d’abril de 2022 i reunirà les millors tripulacions del país.

La competició estarà organitzada pel Club Nàutic Portocolom, la Real Federació Espanyola de Vela, en col·laboració amb la Federació Balear de Vela i l’Associació Espanyola de la Classe 29er. La prova serà regata de selecció per a la formació dels Equips Nacionals que participaran en el Campionat d’Europa i del Món.

El 29er és un skiff amb ales i gennaker dissenyat en 1997 per Julian Bethwaite que està gaudint d’una gran popularitat en els últims anys, per la qual cosa s’espera que a Portocolom acudeixi un gran nombre de participants. A més, és una versió reduïda del 49er, un vaixell de categoria olímpica, per la qual cosa la majoria de joves proven en aquesta classe abans de fer el salt al màxim nivell.

Es tracta d’un vaixell que requereix molt equilibri i una tripulació perfectament compenetrada però, a canvi, és molt ràpid i divertit i aquests són els motius del seu èxit. El programa del Campionat d’Espanya començarà el 13 d’abril amb el control d’equipament i el registre de participants, i del 14 al 17 d’abril estan programades 14 regates.

La prova que tindrà lloc en aigües del municipi de Felanitx ha despertat una gran expectació perquè l’any passat es va haver de suspendre el Campionat d’Espanya d’aquesta categoria 29er a causa de la pandèmia i molts esportistes estan desitjant poder mesurar els progressos que han realitzat durant tot aquest temps.

Abans d’aquest gran esdeveniment, el Club Nàutic Portocolom escalfarà motors amb l’organització el pròxim cap de setmana de la Regata Inturotel de Optimist, un esdeveniment que es completarà els dies 26 i 27 de març amb la Regata Inturotel de la classe ILCA.

Notícies