El rem torna al Club Nàutic de Portocolom

El club restaura una embarcació col·lectiva per a sis remers i un timoner a la qual es donarà un ús social

El Club Nàutic de Portocolom disposa d'una nova embarcació de rem col·lectiva per a ús social i amb vista a, si el projecte funciona, formar un equip de competició en el futur. Es tracta d'un “llaüt català” per a sis remers i un timoner que es trobava en desús a Maó i que ha estat restaurat pel club. La seva avarada va tenir lloc dilluns passat i ja està disposició dels socis que vulguin provar-lo.

La idea de recuperar l'afició pel rem va sorgir a Cala Gamba, on des de fa anys se celebren trobades no competitives de bots i pasteres. Joan Ramon, felanitxer aficionat a la navegació tradicional, va saber, durant una visita a la pedrera de Robadones (Menorca), on es troben dipositades nombroses peces del patrimoni marítim balear, que a Maó existia una embarcació col·lectiva a la qual els seus propietaris no estaven donant ús.

No s'ho va pensar dues vegades: es va posar en contacte amb ells i va aconseguir que el llaüt, construït en fibra i amb estructura d'alumini, fos transportat a Portocolom per a procedir a la seva restauració. En poc temps, gràcies a l'ajuda del club, la barca va estar llesta per a navegar i avui llueix com si acabés de sortir de la drassana, en el seu estat original i disponible per al seu “ús social”.

“Volem moure-ho entre diferents col·lectius, com les dones que han tingut càncer de mama, ja que hi ha estudis que demostren que es tracta d'un exercici molt beneficiós per a elles”, explica Joan Ramon, qui explica que el rem és una activitat col·lectiva en la qual “tothom suma” i on la coordinació té més importància que la força física.

 

 

 

 

 

 

Notícies