Batzac, Dunia y Mónika guanyen la Lliga de Regates 2020-2021

La Lliga de Regates de Portocolom 2020-2021 ha comptat amb 22 embarcacions inscrites i ha estat marcada pels ajornaments i suspensions deguts a les restriccions sanitàries de la pandèmiai al mal temps

La Lliga de Regates del Club Nàutic Portocolom va concloure diumenge passat amb la disputa del Trofeu Cafè del Sol (Memorial Toni Sansaloni). La prova va estar marcada per l’escassa intensitat del vent, que en cap moment va superar els sis nusos. El recorregut entre balises va haver d’escurçar-se, ja que, en cas contrari, “cap dels participants hagués aconseguit acabar dins del temps límit”, segons va explicar Antonio Cardona, responsable de l’organització.

La victòria definitiva, després de la disputa de set regates des de desembre de 2020 fins ahir, fou per a les embarcacions, Batzac, de Bartolomé Ginard (RI1); Dunia Primer, de Bartomeu Bauçà (RI2), i Mónika, de Guillem Mascaró (RI3), totes elles del Club Nàutic Portocolom.

En RI1, el Batzac va mantenir una dura pugna amb el seu gran rival, el Isis, de Bartomeu Mas, que es va adjudicar l’última màniga i va quedar a quatre punts del vencedor. El tercer lloc va ser per al Moorea, de Sebastià Sureda. Amb tot, el Batzac va navegar tota la lliga en l'avantguarda de la flota, amb uns resultats parcials de cinc primers llocs i dos segons, un dels quals va poder descartar-se com a pitjor resultat.

El Dunia Primer es va alçar amb el triomf en RI2 amb un avantatge de també quatre punts sobre el segon classificat, el Peconi, de Félix Escalas, que va vèncer en la complicada regata final. El tercer lloc del podi va ser per al Soleares, de Salvador Vadell. La victòria del Dunia guarda moltes semblances amb la del Batzac: tots dos van acabar amb set punts i tots dos van poder descartar-se un podi gràcies als seus magnífics registres parcials.

En la classe RI3, el Mónika va acabar amb 11 punts i es va poder permetre el luxe de no comparèixer en les dues proves finals, sumant un cinquè del primer DNC (no competit) i descartant-se l'altre. Merce Ontiveros, a la canya del Son Saura, en representació del CN Portocristo, es va penjar la plata. El bronze va ser per al Crispina, de Juan Manuel Rivas, del mateix club.

La Lliga de Regates de Portocolom 2020-2021 ha comptat amb 22 embarcacions inscrites i ha estat marcada pels ajornaments i suspensions deguts a les restriccions sanitàries de la pandèmia, en uns casos, i al mal temps, en uns altres.

Notícies