El Club Nàutic Portocolom se suma a la campanya de la posidònia

El Club Nàutic Portocolom s’ha sumat, al costat de la resta de membres de l’Associació de Clubs Nàutics de Balears, a la campanya del Govern dels Illes Balears per a la protecció de la posidònia oceànica.

Els fullets editats per la Conselleria de Medi Ambient es troben disponibles des de divendres passat a les oficines del club i estan sent repartits entre els integrants del nostre equip esportiu i de les escoles d'estiu, així com als escolars que participen en els batejos de mar.

El Govern també ha dissenyat unes mascaretes amb la imatge de la campanya de protecció de la posidònia i ha desenvolupat una aplicació per a mòbil que es pot descarregar a la plana web http://posidonia.caib.es

La posidònia oceànica és una planta amb flors i fruits, que creix molt lentament en grans extensions en forma de praderies. És exclusiva del mar Mediterrani i té una importància fonamental en l'ecosistema mar-platja-duna.

Les praderies de posidònia constitueixen una reserva de biodiversitat per a una gran quantitat d'espècies animals i vegetals que hi troben un lloc d'alimentació, protecció i guarderia de juvenils. A més, fixen el CO2, produeixen oxigen i gran part del sediment que forma l'arena de les nostres platges i protegeixen el litoral arenós contra l'erosió.

Notícies