La Lliga de Regates de Creuer corona als seus campions

Isis, Dunia Primer i Monika s’imposen en una temporada marcada per les restriccions sanitàries

El Club Nàutic de Portocolom va acollir diumenge passat, 22 de novembre, el lliurament dels premis de la Lliga de Regates de Creuers corresponent a la temporada 2019-20, a la qual van prendre part més de vint embarcacions.

La Lliga, que es va iniciar el 24 de novembre de l’any passat i va concloure el 18 d’octubre, està organitzada conjuntament pels clubs de Portocolom i Porto Cristo, i es desenvolupa amb el sistema de compensació Ràting Internacional (RI), la qual cosa permet que embarcacions de diferents característiques i eslora competeixin entre elles. En aquesta ocasió només van poder disputar-se sis regates, davant les 10 que són habituals, a causa de les restriccions del Covid-19.

El diumenge havia de celebrar-se en Portocolom la primera prova de la temporada 2020-21, però no va ser possible a causa del fort vent i el mal estat de la mar, amb ratxes de més de 20 nusos i ones de dos metres. La jornada va ser aprofitada per a lliurar els guardons de l’anterior Lliga, a la qual es van imposar les embarcacions Isis, de Bartomeu Mas (RI-1), Dunia Primer, de Bartomeu Bauça (RI-2), i Mónika, de Guillem Mascaró (RI-3). Els tres vencedors van competir en representació del Club Nàutic Portocolom.

El domini del Isis va ser total en la classe RI1, amb uns resultats parcials de quatre victòries, un quart i un tercer, la qual cosa al final de la lliga es va traduir en una renda de tres punts sobre el Morea, de Sebastià Sureda, segon classificat, i cinc respecte al Batzac, que va ocupar la tercera plaça.

En RI2, el Dunia no va donar opció als seus rivals. Es va imposar en cinc de les sis regates i va ser segon en la restant, la qual cosa li va permetre concloure la Lliga amb la mínima puntuació possible (5 punts) i un avantatge respecte al Peconi, de Félix Escales, que va obtenir la plata. El bronze va ser per al Soleares, de Salvador Vadell, a onze punts del líder després de no haver participat en la primera regata i no haver aconseguit concloure la segona.

El resultat més ajustat es va produir en la classe RI3. El Mónika va obtenir quatre victòries, un segon lloc i un no competit (DNC), la qual cosa li va permetre acabar la competión amb sis punts, dos menys que el Son Saura, de Merce Ontiveros, i el Crispina, de Juan Manuel Rivas, que només va participar en una de les regates i va quedar a 17 punts del guanyador. Aquests dos últims vaixells van ser els únics del Club Nàutic de Porto Cristo en el podi.

Tots els participants van poder descartar-se el seu pitjor resultat en entrar en joc la sisena màniga.

La Lliga dels clubs nàutics Portocolom i Porto Crist es veurà realçada enguany amb la creació d’un portal d'Internet, allotjat en la nova web del CNP, que permetrà pujar les classificacions amb major celeritat i facilitarà els tràmits d’inscripció dels armadors. El nou sistema ha estat desenvolupat pel creador del software Cyberaltura, el programa de classificació de regates de creuer més estès en tota Europa. Aquesta tecnologia, ara perfeccionada, és la que ve utilitzant la Lliga de Regates de Creuers. Entre les noves funcionalitats està l’adaptació a mòbils i la possibilitat de que els armadors puguin crear usuaris amb les seves dades per a completar les inscripcions amb un sol clic. També millorarà la navegació per les galeries i la secció de notícies, tant en ordinadors com telèfons intel·ligents.

L’objectiu de tots dos clubs és continuar potenciant les regates de creuer socials i promoure les sinergies amb altres entitats del llevant i el nord de Mallorca, i sud de Menorca, com les de la Colònia de Sant Pere, Pollença o Ciutadella.

PESCA RESPONSABLE

D'altra banda, el Club Nàutic de Portocolom ha iniciat converses amb l'Associació Mallorquina de Pesca Recreativa Responsable (AMPRR) per a organitzar una jornada de pesca solidària amb les persones més necessitades del municipi de Felanitx.

Bernadí Alba, president de la AMPRR, ha explicat que aquest tipus d’accions, que la seva associació ha desenvolupat en altres ports esportius com el de Pollença o la Colònia de Sant Jordi, consisteixen en animar als pescadors d’una zona o un determinat club perquè surtin a pescar, en qualsevol modalitat, i que cedeixin les seves captures perquè puguin ser distribuïdes en menjadors socials o entitats benèfiques.

“La AMPRR Instal·la una carpa amb unes neveres per a recepcionar el peix i posteriorment fer-lo arribar a entitats amb les quals prèviament s’ha contactat”, ha assegurat Alba.

Climent Garau, president del Club Nàutic Portocolom, ha assenyalat que aquesta jornada es durà a terme en col·laboració amb les autoritats locals. “Són temps difícils i tots hem d'implicar-nos a ajudar a les persones que més ho necessiten. En el nostre cas volem fer-lo, a més, ajudant a divulgar la pesca responsable”, ha afegit Garau.

Un altre projecte en el qual treballen conjuntament el CNP i la AMPRR és una Escola de Pesca per a que els joves de Portocolom, amb independència de si són o no socis del club nàutic, puguin rebre nocions bàsiques sobre espècies del Mediterrani i participar en una jornada de pesca a bord d’una embarcació turística.

 

 

 

 

 

 

Notícies