NOTICIAS

Arrenca la lliga interclubs de Portocolom i Porto Cristo

Batzac, Dunia Primer i Mónika es col·loquen líders de les seves categories després de la primera de les deu regates de què consta la competició

La lliga de regates interclubs dels clubs nàutics de Portocolom i Porto Cristo va coençar el passat 20 de novembre amb la disputa de la primera de les deu mànigues previstes per a la temporada 2021-2022.

L'organització d'aquesta primera prova va recaure en l'equip tècnic de Portocolom, que va muntar un recorregut entre balises enfront de la costa del municipi de Felanitx.

El dia va començar encapotat, la qual cosa va dissuadir als armadors de diverses de les embarcacions preinscrites de prendre la sortida. No obstant això, a mesura que van anar avançant les hores la jornada es va anar aclarint i es va establir un vent del NE que va permetre la disputa de la prova inaugural de la Lliga sense majors dificultats.

Al final van ser deu els velers participants en la regata, dividits en tres grups en funció de la seva eslora i ràting.

El Batzac, de Bartolomé Ginard, del CN Portocolom (CNP), va ser el vencedor en la categoria RI1, amb un temps de 57 minuts per a un recorregut de 3,5 milles nàutiques i un avantatge de gairebé dos minuts en temps compensat sobre el segon classificat, el Isis, de Bartolomé Mas (CNP), i de tres respecte al Moorea, de Sebastiá Sureda.

En RI2 la victòria va correspondre al Dunia Primer, de Bartomeu Bauçà (CNP), que va emprar 38 minuts a completar les 2,7 milles del recorregut en aquesta categoria, i va obtenir una renda de poc menys de dos minuts sobre el segon, Soleares (Club Nàutic Porto Cristo), de Salvador Vadell. El Maliki, d'Ángel Bauzá (CNPC), va ocupar la tercera plaça.

El Mónika, de Guillem Mascaró (CNP), va ser el més ràpid en RI3, amb un avantatge de més de 5 minuts sobre el seu únic rival, el Son Saura (CNPC), de Mercè Ontiveros.

La següent prova de la Lliga es disputarà l'11 de desembre sota l'organització del Club Nàutic Porto Cristo i consistirà en un recorregut entre boies.